Haziran 7, 2025
9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, Türkiye’nin AB’ye çok şey katacağına inandığını keydederek, ‘’Türkiye’siz bir AB düşünülemez. Biz Avrupa’yı Türkiye gibi yapmak istemiyoruz. Bizler Türkiye’yi Avrupa gibi yapmak istiyoruz’’ dedi.
Türk-Alman Dostluk Federasyonu tarafından düzenlenen 6. Türk-Alman Dostluk Ödülleri, törenle sahiplerini buldu. Federasyon başkanı Ali Kılıç’ın “Politika’’ dalındaki ödülü sunduğu 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, yaptığı konuşmada, ‘’siyasetin zor iş’’ olduğunu belirterek, zaman ve zemindeki değişimlerin de siyasetçinin şartlarını sürekli
değiştirdiğini kaydetti.Demirel, siyasetin hem engebelerini, hem de en tepe noktasını gördüğünü dile getirerek, ‘’Gerçekten zor iştir siyaset… Siyaset tek kapısı olan bir binadır. Kapısında sadece ‘girilir’ yazılıdır. Yani ‘in’ yazar. ‘Out’ yazan kapısı yoktur’’ diye konuştu.
Konuşmasında Avrupa’daki Türkler’e ilişkin görüşlerini de aktaran Demirel…
Yazının devamını okumak için: Yeniasya.com.tr